Ohlasy na FyzTyd 2000:

Poznámka editora: Snažili jsme se vybrat základní myšlenky z ohlasů, které nám došly elektronickou cestou. Kompletní ohlasy došlé elektronickou cestou si můžete stáhnout zde v double-byte kódování Unicode a s CR LF ukončením řádků.

Q: Doporučili byste, či nedoporučili tuto akci?

A: Samozřejmě bych tuto akci jedině doporučila, protože je to jedinečná možnost, jak se dostat do oblasti nových poznání a dozvědět se mnoho zajímavého. Upozornila bych však každého, že tam jede právě za poznáním, nikoli za lumpárnama, nebo, aby se ulil ze školy.

-- Eva Pokorná

Všude byli velmi příjemní lidé, kteří nás seznamovali s mnoha novými poznatky, jenž jsou obyčejným smrtelníkům jen těžko dostupné. Dále se mi velmi líbil kolektiv studentů, ale myslím, že jsme se mohli více poznat. ... Velmi bych Fyz.Tyd. doporučil všem mým spolužákům zajímajících se o fyziku. Lze zde poznat rozvoj moderní vědy, nejnovější poznatky a přístroje a také odborníky pro moderní vědu nadšené.

-- Radek Pekař

... i samotne pojeti kurzu jako konferenci bylo unikatni, s programem jsem naprosto spokojen.

-- Jan Petr

Na vyberu programu byly videt nejenom rozsahle zkusenosti s didaktikou fyziky, ale predevsim to, ze na fjfi cvut se pracuje s poslednimi technologiemi. Velmi prinosne byly i exkurze do spickovych vyzkumnych center ...

-- Jakub Mareček

Nejvíce se mi na celém týdnu líbily všechny ty zajímavé a složité přístroje, které jsme mohli vidět v laboratořích. Někdy jsem byl až překvapen, jaké drahé a moderní přístroje jsou u nás používány. ... U vás jsme viděli fyziku tak trochu z jiného pohledu než ze školních lavic. Byl to pro nás obrovský zážitek.

-- Jan Václavík

Nejvice se mi libila exkurze na PALS, rad bych se jeste nekdy podival na tokamak. Jinak i prace u elektronoveho mikroskopu mne velice zaujala.

-- Petr Kotajny

Nejvíce se mi líbila čtvrteční exkurze na PALS a kromě špičkového zařízení hlavně nadšení, s kterým nás provázeli. Věnovat rok života přesunu tohoto kolosu je jistě úžasné.

-- Jakub Mencl

Účast na týdnu mi hodně pomohla při rozhodování, zda se na tuto školu budu hlásit.

-- Jiří Tic

Q: Naplnila se vaše očekávání, obavy?

A: Očekávání na 110%, obavy jsem neměl.

-- Jindřich Šourek

Q: Naplnila se vaše očekávání, obavy?

A: ... chování některých jedinců.

-- Petr Ostřížek

Q: Naplnila se vaše očekávání, obavy?

A: Obavy, ač jsem jich měla málo, se nenaplnily.

-- Lenka Kopková

Q: Naplnila se vaše očekávání, obavy?

A: Nevěděla jsem, co mám očekávat, ale vzhledem k tomu, že jsem si z 5-ti denního pobytu v Praze přivezla zážitků jak z Měsíce (ať už z fakulty, z kolejí, ....), můžu říct, že má očekávání byla "přeplněna".

-- Eva Pokorná