Ubytování 2022

Zájemcům zajistíme ubytování na noci v průběhu akce, tedy 19. až 24. 6. 2022, resp. případně ještě navíc noc před akcí (z 18. 6. na 19. 6.).

Letos jsou dvě možnosti, které si můžete pro ubytování vybrat: koleje Strahov (přesný blok nevíme ještě jistě) a kolej Vltava. Níže uvádíme dvě co možná nejkompletnější srovnání. Díky FJFI a MŠMT máte snížený poplatek za ubytování a hradíte pouze jeho menší část.

Co? Vltava (UK) Strahov (ČVUT)
Adresa Chemická 953, Praha 4 - Jižní Město Chaloupeckého 1919, Praha 6
Začátek ubytování Od 13:00. (pozn) Dříve jenom kufr na vrátnici Od 14:00. (pozn) Dříve jenom kufr na vrátnici
Recepce koleje. Centrální recepce bloku 1.
Poznámka: Pokud se všichni půjdete ubytovat hned po skončení nedělního programu, vytvoříte dlouhou frontu. Zvažte proto, jestli se po  cestě třeba nezastavit na nákup jídla k snídani/svačině, abyste na recepci přicházeli postupně.
Při ubytování musíte předložit osobní průkaz (občanku, pas).
Pokoje Dvoulůžkové – buňkový systém, vždy dva dvoulůžkové pokoje mají dohromady sociální zařízení a kuchyni. Dvoulůžkové, toalety a sprchy na patře.
Možnost dokoupit snídaně Není. Můžete si přiobjednat ve formuláři přihlášky (250 Kč za celou dobu) a podává se v menze.
Poskytnou ručník? Ručník ano, osuška ne. Pouze menší, na ruce.
Toaletní papír? Má být k dispozici na toaletách. Pokud by došel, musíte se ozvat (např. na vrátnici).
Kuchyňka, lednička apod.? Kuchyňka společně na buňce, ale nemá nádobí apod. Kuchyňka na patře, ale pouze s vařičem a mikrovlnnou troubou. Není k dispozici ani nádobí, ani rychlovarná konvice, ani lednička.
Wi-Fi? Bude k dispozici. Bude k dispozici.
Kapacita 0 osob. 85 osob.
Cena 250 Kč/týden. 250 Kč/týden + 150 Kč navíc za noc ze soboty na neděli.

Poznámka: Ti, co se ubytovávají v neděli (standardní čas), se mohou přijít ubytovat nejdříve v neděli v 13:00, resp. 14:00. Horní hranice není dána, recepce je otevřena i přes noc. Ti, co se ubytovávají už v sobotu (brzký příjezd), se mohou přijít ubytovat nejdříve v sobotu v 13:00, resp. 14:00. Horní hranice opět není dána. Ti, co se ubytovávají v pondělí (pozdní příjezd), se mohou přijít ubytovat, kdy chtějí, protože recepce je otevřená nepřetržitě a oni mají zaplacený i nedělní nocleh.

Pokud by vás zajímaly další informace, napište nám ideálně předem e-mail a pokusíme se to zjistit.

V případě převisu poptávky nad nabídkou: Budeme se snažit během přihlašování dávat pozor, abychom jeden typ ubytování nepřeplnili a včas možnost se na něj hlásit vypnuli. Je však možné, že to nestihneme a vznikne převis. V takovém případě oslovíme všechny, kdo se na dané ubytování přihlásili, a požádáme je o přesun. Pokud se však nesetkáme se spoluprací, pak si vyhrazujeme právo někomu místo ubytování změnit.

Spolubydlení: V přihlášce máte možnost uvést, s kým chcete být na pokoji. Na obou kolejích si ubytované rozřazují do pokojů sami, takže na recepci vás už pošlou na konkrétní pokoj. Pokud jste v přihlášce uvedli, že chcete být s někým na pokoji, budete přiřazeni do pokoje společného.

V případě brzkého příjezdu: Pokud nezvládáte se na Týden vědy dostavit v neděli ráno a potřebujete v Praze přespat už ze soboty na neděli, můžete v přihlášce zaškrtnout příslušné políčko a zažádat o ubytování i noc před akcí za příplatek 150 Kč (tuto variantu ale nabízíme pouze na Strahově). Čas ubytování viz poznámka.

V případě pozdního příjezdu: Každý rok se části účastníků stane, že mohou přijet až v pondělí nebo musí odjet o den dříve. V tomto případě z ceny ubytování slevu neposkytujeme (z organizačních důvodů, už tak s námi obě vedení kolejí nejsou spokojená, že až do poslední chvíle nevíme, kolik lůžek po nich vlastně chceme). Čas ubytování viz poznámka.

Varování: Jde o ubytování na kolejích (alias intrák, po slovensky študentské domovy), takže nejde o vysokou kvalitu a hodně soukromí. Jde o ubytování hostelového typu, kde ve školním roce podobně (a prakticky bezproblémově) žijí studenti a studentky ČVUT a UK. Ohlasy ohledně ubytování v roce 2018 zahrnovaly hučící ledničku na pokoji, bouchání dveří dlouho do noci, hlučné sousedy, jediné unisexové sprchy na patro, pocit stísněnosti z malého pokoje, nespolehlivou WiFi, nepřítomnost mýdla apod. Pokud se vám do toho nechce, nic vám nebrání zařídit si ubytování vlastní. Přijdete tím však o příležitost okusit, co vás čeká jako chudého studenta na vysoké, a o možnost bližšího seznámení s ostatními účastníky Týdne vědy. Kromě toho bude takové ubytování nutně dražší, pokud zrovna nemáte v Praze příbuzné nebo známé.

První a poslední den akce bude na fakultě (budova Břehová, kde se koná program) k dispozici hlídaná šatna, určená především pro mimopražské k uložení zavazadel před a po ubytování. Kdo ji využije, nebude s sebou celý den muset nosit kufry.

Ukázka projektu

Zaujala tě akce?

Uvažuješ-li o účasti, vyplň nám e-mail do formuláře a napíšeme ti, až spustíme přihlašování.


Ukázka z miniprojektu u tokamaku

Vědecká témata

Co si budete moci zkusit změřit, zpracovat a prezentovat?