Letošní aktuality

Z úvodní stránky

  • 29. 6. 2024: Je již týden po akci. Fotky, které se k nám dostali, jsme už zveřejnili (pokud by ještě měl někdo nějaké další, dejte nám vědět). Přidali jsme výstupy jako sborník a další do archivu. A sbíráme od účastníků zpětnou vazbu k akci.
  • 20. 6. 2024: Pomalu přibývají fotky, budeme rádi, když nám také nasdílíte vaše fotky z průběhu Týdne.

Další a většinou starší aktuality

  • 17. 6. 2024 23.55: Jsou zveřejněné slepé výsledky Břehyard.
    Všechny exkurze mají doplněný doprovod (včetně Ondřejova, který nám chyběl). Aktuální info je na kartě účastníka.
  • 17. 6. 2024 14.00: Včera jsme zahájili akci úvodními informacemi, přednáškami a hrou Pevnost Břehyard. Dnes účastníci začali pracovat na miniprojektech. V podvečer dojde k vyhlášení výsledků Pevnosti Břehyard a účastníci si rozeberou ceny.
  • 14. 6. 2024: Sjednotili jsme čas odevzdání prezentací a posterů na středu 20.00.
  • 13. 6. 2024: Aktualizovali jsme ceny Břehyard a letošní podmínku pro tvorbu týmů (každý v týmu musí být ze školy z jiného města). Cen máme pro každého alespoň 1,5 kusu + ukázkové číslo časopisu Vesmír a Simpsonovi.
  • 12. 6. 2024: Uzavřeli jsme přihlašování. Účastníkům jsme připomněli, aby si nezapomněli občanský průkaz a další důležité věci. Na webu je předběžná verze programu konference. Přípravy akce vrcholí. Těšíme se na účastníky již tuto neděli.
  • 9. 6. 2024: Uzavřeli jsme i možnost nahlásit si ubytování, protože jsme snížili nevyužitou kapacitu a musíme také nahlásit ubytované. Jde se hlásit už jenom na samotnou akci.
  • 3. 6. 2024: Pokračuje 2. kolo přihlašování, které uzavřeme 10. 6. 2024. Miniprojekty a exkurze si vybírají účastníci z těch nezrušených, kde je nějaká zbývající kapacita. Vypnuli jsme možnost přihlásit si snídaně, obědy a tramvajenku, ale zatím necháváme možnost si přihlásit ubytování.
  • 3. 6. 2024: Včera proběhlo přidělení miniprojektů a exkurzí. Účastníci vidí na svých účastnických kartách, co mají přiděleno.
  • 1. 6. 2024: Probíhá přidělování miniprojektů a exkurzí. Necháváme ještě nějaké hodiny otevřenou přihlášku prvního kola, ale přednost v přidělování mají ti, co se přihlásili do včerejška. Přidělené volby se mohou měnit, pokud se budete dívat v průběhu víkendu. Budeme pak informovat o finálním přidělení.
  • 25. 5. 2024: Těm, kdo se zajímají o CERN, doporučujeme přednášku CERN Education Programmes and the CERN Science Gateway, která bude 6. 6. 2024 ve 14.00, a to jak v Praze, tak on-line. Podrobnosti, odkaz na přihlášku na prezenční účast a on-line účast najdete pozvánce.
  • 25. 5. 2024: Do 31. 5. 2024 stále běží přihlašování v prvním kole. Pak budeme vypínat možnost objednat si tramvajenku, snídani a podle kapacity i ubytování.
    Stále jsou nějaké miniprojekty volné, např. později přidané "Application of Machine Learning in Tokamak plasma Diagnostic" a "Elektrochemický popis extrakce kobaltu ze simulovaných dekontaminačních roztoků". Nebo třeba "Vliv zbytkových napětí na pevnost 3D tištěné hliníkové slitiny", "Jak spolu souvisí lesk a elektrická vodivost zlata?" a "Výroba nových sorbentů pomocí tepelné degradace odpadní biomasy".
  • 19. 5. 2024: Přihlášku vyplnilo už přes 76 účastníků a máme tedy zaplnění už přes 42 %.
    Některé miniprojekty jsou již "přecpané", ale stále to neplatí ani pro všechny miniprojekty u školního reaktoru VR-1 nebo miniprojekt k Van de Graafově urychlovači. Dále pak máme zajímavé miniprojekty, které ještě hledají první zájemce jako "The role of the laser for studying the homogeneous nucleation of water", "Detekce deformací tokamaku pomocí “motion amplification” analýzy videí z rychlé kamery", "Termoluminiscenční dozimetrie" a další.
  • 16. 5. 2024: Spustili jsme přihlašování.
  • 12. 5. 2024: Máme v nabídce již 65 miniprojektů a 16 exkurzí a je tak úplně jasné, že i poslední přihlášení si budou moct vybírat. Pokračujeme ve finalizaci příprav pro spuštění přihlašování, které spustíme příští týden.
  • 5. 5. 2024: Máme v nabídce již 40 miniprojektů a 13 exkurzí a postupně finalizujeme informace k letošnímu ročníku.
  • 30. 4. 2024: V současnosti se můžete hlásit na akci Částicová Praha, která bude 9. až 13. 9. 2024 a deadline na přihlašování má již 14. 5.
  • 30. 4. 2024: Máme novou stránku se sponzory, partnery a záštitou. Na stránce k úvodní hře Pevnost Břehyard se objevují letošní odměny (které se ještě mohou změnit).
  • 20. 4. 2024: S radostí informujeme, že pozvání na hlavní přednášku ve středu ráno přijala předsedkyně Akademie věd, profesorka Eva Zažímalová. Velmi si toho považujeme a těšíme se.
  • 15. 4. 2024: Začínáme naplno rozjíždět organizaci Týdne vědy. Kolegové z fakulty a ostatních vědeckých institucí nám začínají posílat náměty na letošní miniprojekty a přednášky, připravujeme exkurze po celé Praze. Máte se na co těšit.
  • 29. 2. 2024: Akce získala záštitu primátora hlavního města Prahy doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc. Děkujeme.
  • 22. 2. 2024: Snažíme se získat sponzory a podporu – aktuálně jsme se domluvili na tom, že opět budou odměny na Břehyard od Časopisu Vesmír. Jako novinku máme komixy od CREW – pro každého bude menší časopis na ukázku (asi Simpsonovi) + nějaké lepší komixy na výběr jako odměny po Břehyard.
  • 9. 2. 2024: Dozvěděli jsme se, že by akce opět měla být podpořená od MŠMT dotačním příspěvkem v rámci Podpory žáků základních a středních škol, což je určitě dobrá zpráva pro peněženky účastníků (resp. těch, kdo jim hradí poplatky). Nicméně současně jsme v posledních týdnech zjistili, že některé náklady budou o dost vyšší, takže se aktuálně snažíme sehnat sponzory, abychom nemuseli zvyšovat účastnické poplatky. Pokud víte o někom, kdo by chtěl akci podpořit, dejte nám vědět!
  • 23. 1. 2024: Dne 2. 2. 2024 se na FJFI ČVUT koná Den otevřených dveří. V průběhu dne máte také možnost se dostat do experimentálních laboratoří.
  • 14. 1. 2024: Abychom postupně představovali novinky tohoto ročníku, tak první z nich je, že se letos vrátí posterová sekce – tedy část miniprojektů dostane za úkol připravit plakát místo prezentace. V rámci čtvrteční konference pak bude čas věnovaný právě posterové sekci, kde budou tvůrci posterů u nich stát a vysvětlovat svoje výsledky zájemcům. Předběžná informace je, že takto bude určena přibližně třetina miniprojektů a budou na to přednostně vybírány miniprojekty s účastníky, kteří se již Týdne vědy na Jaderce v minulosti účastnili a již prezentaci měli (aby si také vyzkoušeli druhý formát vědecké prezentace).
  • 1. 8. 2023: Minulý týden jsme měli první schůzku k dalšímu ročníku a pomalinku začínáme nějaké přípravy na pozadí pro další ročník na termín 16. až 21. 6. 2024.
    Pokud máte zájem být informovaní o spuštění přihlášek, připomínáme formulář zájemce.

Úplně staré aktuality

Ukázka projektu

Zaujala tě akce?

Uvažuješ-li o účasti, vyplň nám e-mail do formuláře a napíšeme ti, až spustíme přihlašování.


Archivní přednáška

Archiv

Naleznete v něm informace o proběhlých ročnících včetně sborníků ke stažení.